11.1.2015 Cornix: Surface-suunnitelmia

Suunnitelmakuva Pikanäppäimet Surface Pro 3:een, jossa ruudun vasemmalle puolelle hahmoteltu lisänäppäimiä. Kuvassa on tekstejä: Siveltimen koon vaihtaminen, Peruuta, Tee uudelleen, Värinvalintatyökalu. "Kiinnitys", "kuin Wacom Cintiq:ssä"
Tekijä: Cornix
Tekniikat: Sketchbook, Nexus 7, pehmeäkärkinen kynä

Rupesin tänään haaveilemaan uudesta tietokoneesta. Tahtoisin tarpeeksi tehokkaan koneen, jota voisin käyttää piirtämiseen joko nykyisen Wacom Cintiq -kynänäyttöni kanssa (pitää muuten blogata joskus siitäkin) tai sellaisenaan, jos laite olisikin kannettava ja kynänäytöllinen itsessään.

Vaihtoehtoja olisivat siis:

  • Piirtonäytöllinen kannettava kuten Microsoft Surface Pro 3, Wacom Cintiq Companion 2 (ks. lehdistötiedote!) tai Lenovo Thinkpad Helix
  • Tehokas pöytätietokone

Näistä Surface-tabletti olisi mukavan kokoinen, mutta Wacomiin verrattuna siinä ei olisi pikapainikkeita piirto-ohjelmia varten. Erillinen näppäimistökin maksaisi lisää. Helixistäkin taitaa olla uusi versio tulossa, mutta siinä on todella huono trackpad ja sitä myötä trackpoint-hiiren painikkeet. Pöytäkonetta taasen ei voi kuljettaa mukana töissä/luennoilla.

Noh, joka tapauksessa tämänpäiväinen piirrokseni on teknisempi kuin aiemmat: Piirtelin suunnitelmaa siitä, kuinka Surface Pro 3 -laitteen kylkeen voisi tehdä oman lisänäppäimistön, jonka avulla piirtäminen helpottuisi ja olisi enemmän Cintiq Companionin kaltaista. Käytännössä tuollaisen näppäimistön rakentaminen vaatisi 3D-tulostimen käyttöä ja jonkinlaisen kiinnitysmekanismin keksimistä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Yksi vastaus artikkeliin “11.1.2015 Cornix: Surface-suunnitelmia”

  1. Jälkikäteen huomasin, että Surface Pro 3:sta on Pro 2 -versioon verrattuna siirtynyt tuo Windows-”kotipainike” toiselle lyhyelle sivulle. Noh, en kuitenkaan enää muuta tätä kuvaa todellisuutta vastaavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *