8.3.2015 Cornix: Krita-ohjelman brushien testailua

Erilaisia geometrisia kuvioita ja sarjakuvamainen tikku-ukkohahmo, jonka pää on piirretty tarkemmin.
Tekijä: Cornix
Tekniikat: Krita, Wacom Cintiq 21UX

Otin tänään käyttöön Krita-nimisen ohjelman. Useampi kaveri oli sitä jo kehunut hyväksi, joten piti ottaa testiin.

Tein aluksi tikku-ukon tavallisella siveltimellä. Aloin värittää kasvoja, kunnes huomasin, että sivellintyyppejä onkin rutkasti enemmän. Loppuaika menikin oikeastaan niitä ihmetellessä käyttäen mustaa väriä, joten muutin lopulta myös tikku-ukon värityksen kokonaan mustaksi.

Jännimpiä olivat nuo erilaisia kiekuroita dynaamisesti tekevät siveltimet. Niissä tuntui useimmiten vaikuttavan viivanpiirron nopeus ennemmin kuin painalluksen kovuus. Joissain oli myös kallistuskulmalla väliä, ja esimerkiksi tuo vasemmassa ylänurkassa oleva telamainen jälki on tullut siitä, että kynää on käännetty pystysuuntaiseksi niin, että virtuaalinen maalirulla on maalannut vaakasuoraan.

Ensimmäinen mielikuva Kritasta oli ”Ihan kuin Photari, mutta ilmainen”. Jotkin jutut eivät kylläkään ole ihan yhtä käteviä, mutta todella moni juttu tuntuu aivan samanlaiselta käyttää. Huonoista puolista voisin mainita, että ainakin värinkorjauskäyrissä oli aluksi vaikea napata kiinni samasta tarttumapisteestä, jonka oli aiemmin luonut, ja tilalle tuli mitä ihmeellisimpiä kanttiaaltokuvioita täysin pystysuorilla viivoilla. Kokeilin Color curves -työkalua siis siinä vaiheessa, kun halusin jo piirretystä ruskeasta ihon ääriviivaväristä mustaa.

Hmm… Nyt tuli vielä mieleen, että onkohan Kritassa piirtotasolle drop shadow -tukea, joka Photoshop Elements 6 -ohjelmasta puuttuu? Se voisi olla kätevä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *