3.1.2015 Cornix: Kissa katsoo ikkunasta

Harmaasävyinen kissa katsoo pimeässä huoneessa ulos ikkunasta. Ulkona on sinistä.
Tekijä: Cornix
Tekniikat: Autodesk Scetchbook Express, Nexus 7, pehmeäkärkinen kynä, 3 tasoa

Kokeilin tätä kuvaa tehdessä piirrellä Sketchbook Express -nimisellä Android-ohjelmalla. Käytin fyysisesti 7-tuumaista tablettitietokonetta ja sen kanssa pehmeäkärkistä stylus-kynää.

Aloitin lineartin piirtämisellä. Tein heti paksut ääriviivat kissalle, ja sen jälkeen siirryin ohuempien karvojen vetelemiseen lyijykynätyökalulla. Alkuperäinen idea oli tehdä lyijykynän ja tussin yhdistelmää muistuttava harmaasävykuva, mutta lopulta päädyin vielä värittämään koko taustan tummaksi ja tekemään ikkunan, josta kissa tarkkailee ulkomaailmaa, koska sommittelun kannalta se oli järkevimmän oloisin ratkaisu.

Kaikista haastavinta tämän piirustuksen tekemisessä oli se, että Sketchbook Express rajoittaa käytettävien tasojen määrän kolmeen. Se vaikeutti huomattavasti väritystä, mutta sain lopulta aikaiseksi suhteellisen hyvän lopputuloksen. Hieman tuo ikkunan alakarmin hehkun päättyminen kissan oikealla puolella jäi kismittämään, mutta muutoin ihan ookoo työ. Eikä tuotakaan yksityiskohtaa välttämättä huomaa heti ennen kuin sen tietää.

Ai niin. Tavallaan tähän tuli käytettyä elävää malliakin, mutta kyseinen kissa ei kyllä kauaa paikoillaan pysynyt. Kuitenkin idea takaapäin kuvatusta istuvasta kissasta tuli siitä, että näin kissan tuosta kuvakulmasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *