18.2.2015 Cornix: Ankka

Kylpyankkamainen iloinen hahmo
Tekijä: Cornix
Tekniikat: Inkscape, (Paint.NET), Wacom Cintiq 21UX piirtolautana

Piirtelin pitkästä aikaa Inkscapella. Käytin eri konetta kuin normaalisti, joten Cintiq-piirtonäyttöni ei ollut kytkettynä näyttönä tietokoneelle (näyttöulostulona koneessa oli VGA eikä DVI). Käytin kuitenkin Cintiq:n piirtoalustaa USB:n avulla, joten käytännössä käytössäni oli Wacom-piirtolauta.

Tein ensin Inkscapen vapaalla kynätyökalulla summittaiset viivat. Koska työkalun jäljestä tuli hyvin sahalaitamaista, korjailin viivoja poistamalla välipisteitä huomattavan määrän. Sain sillä tavoin kuvasta lopulta vektorigrafiikkamaisemman.

Muokkaus: Ai niin… vein kuvan Inkscapesta PNG-tiedostoksi, mutta unohdin valkoisen taustavärin. Lisäsin sen lopuksi Paint.NET-ohjelmalla.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *