11.4.2015 Cornix: Noten omistaja

Sängyllä makoileva piirroshahmo piirtonäytön kanssa. Puhekuplassa "YAY!". Vieressä teksti "SAMSUNG Galaxy Note 3:n uusi onnellinen omistaja"
Tekijä: Cornix
Tekniikat: Sketchbook, Note 3, stylus

Ostin käytettynä Galaxy Note 3 -puhelimen. Sen erikoisuutena on piirtämiseen ja muistiinpanojen tekemiseen tarkoitettu styluskynä, joka toimii samoin kuin Cintiq-piirtonäyttöni kynä. Kun kynää pitää näytön yläpuolella, ruudulla näkyy kohdistin kynän kärjen kohdalla. Kynän kärjellä painetaan digitaalista jälkeä suoraan ruudulle. Ja mikä parasta: paineentunnistustakin löytyy. Puhelin on siis paljon parempi piirtämiseen kuin tavallinen kosketusnäyttö, jota voi toki käyttää pehmeäkärkisellä pyyhekumia muistuttavalla kosketusnäyttökynällä, mutta jossa viivan paksuutta ei voi vaihdella painamisen voimakkuuden avulla kesken viivan vetämisen.

Tabletin käyttö piirtovälineenä jäänee tästä eteenpäin vähemmälle. Varsinkin siksi, että Samsung on lisensoinut laitteeseen esiasennetuksi SketchBook for Galaxy -sovelluksen. Se on täysversio SketchBook-ohjelmasta, jota käytin jo aiemmin tabletilla.

Pitää vielä myöhemmin testailla kaikenlaisia siveltimiä läpi, kun niitäkin on tarjolla enemmän. Kuriositeettina voisin mainita, että tämän piirroksen tein ensin pystysuuntaisena. Käytin puhekuplaan valmista sivellintä, joka teki puhekuplia tasaisin väliajoin. Tuo pieni puhekupla on kyseisen siveltimen maksimikokoa 100.

Käänsin kuvan lopuksi puhelimen Galleria-sovelluksessa, koska en ainakaan pikaisesti huomannut kääntömahdollisuutta Sketchbookissa itsessään.

Kuvan lähettäminen blogiin viivästyi, koska kännykässä ei ollut salasanojen managerointiohjelmaa asennettuna.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *