16.2.2015 Cornix: MyPaint-testailua

Erilaisia kuvioita ja kuvia luonnosteltuina erilaisilla siveltimillä. Mm. kuutio, pallo, talon katto, pyramidi ja pieni paatti vedessä.
Tekijä: Cornix
Tekniikat: MyPaint, Wacom Cintiq 21UX

Kuukauden kokeilulisenssi PaintTool SAI -ohjelmaan päättyi tänään, joten vaihdoin piirto-ohjelmaa. Nyt testissä oli ilmainen ja avointa lähdekoodia oleva MyPaint ja sen versio 1.0.0 Windowsille.

Kunhan löydän sopivat asetukset jollekin lyijykynämäiselle ohuelle siveltimelle, tästä voisi saada hyvänkin työkalun taiteen tekemiseen. Kokeilin aluksi tarkoituksella pelkästään mustavalkoista kuvaa. Jatkossa pitää vielä koeajaa värien sekoittumiset eri sivellintyypeillä.

Zoomaus ei toiminut kovin luontevasti, koska se vaati pikanappien painamista näppäimistöltä. SAI:n tapaan myöskään kynän tarttumistyökalu (toiminto ”pan/scroll”) ei toimi kuva-alueen raahaamiseen. Sille ei yksinkertaisesti vain ole ohjelmassa tukea.

Mukavan oloinen ohjelma tuo MyPaint kuitenkin on. Käyttöliittymä on minimalistinen ja haluamansa työkalut saa sijoitella mihin järjestykseen haluaa. MyPaint on ensimmäinen käyttämäni ohjelma, jossa on erillinen ScratchPad-tuhertelualue, johon voi kokeilla suttailla asioita. Sellainen erillinen omassa ikkunassaan kelluva pienikokoinen piirtoalue siis.

Muokkaus: Kuulemma SAI:ssakin olisi ollut ScratchPad. Enpä itse huomannut, vaikka ei se kummassakaan ohjelmassa ollut oletuksena esillä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Cornix

27-vuotias tietotekniikan opettajaopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *