17.2.2015 Zeggo: Saavutus

Sotkuinen nuori mies näyttää peukkua jalka laatikon päälle nostettua, paidassa lukee "Tänään tein jotain"
Tekijä: Zeggo
Tekniikat: MyPaint, Wacom Volito

Tämä päivä sujui paremmin kuin eilinen, sillä tänään tein pitkästä aikaa gradua kunnolla. Vaikka edelleen oli hankalaa ja ahdisti välillä, sain sentään paljon myös aikaiseksi. Tämä kuvastakoon sitä symbolisesti, millaista työtä tänään sain tehtyä: rumaa jälkeä, mutta edes jotain. Hahmon T-paita viittaa Secret of Monkey Island -pelissä merirosvohaasteista saatuihin T-paitoihin, tyyliin ”Löysin salaisen aarteen ja sain siitä tämän T-paidan”.

Tänään oli minun vuoroni kokeilla MyPaintia. Uuden ohjelman opettelu on aina vaan hankalampaa, mutta nyt piirtämään pääsi melko helposti. Taas päätin värin heti alkuun. Löysin ihan hauskan pikselisen brushin, millä piirsin lineartin päivän kuvaan, ja sitten kokeilin paria muuta kuvan elävöittämiseen. Jäin vähän kaipaamaan konfetti-brushia, jolla olisi saanut juhlavan tunnelman, mutta löytyi ihan hyviä vaihtoehtoja.

Erikoista MyPaintissa on edelleen loputon piirtoalue, jollaiseen en ole tottunut. Sitten kuvan rajaaminen exporttaamista varten oli jostain syystä vähän hankalaa. Joitain työkaluja oli vaikea löytää ja siellä täällä toiminnassa oli kummallisuuksia: jos kursorina näkyy tietynkokoinen ympyrä, en oleta brushin koon olevan sitä isompi vaikka painaisin kynällä enemmän.

Poistin kylläkin Windowsin piirtolauta-ajurin käytöstä, koska se alkoi nyt olla vain tiellä. Outoa, ettei siitä aiemmin ollut haittaa. Ehkä piirto-ohjelma vaikutti siihen jotenkin.

Seuraavaksi pitäisikin taas ahkeroida peligrafiikan kanssa. Ohjelmanvaihdos voi kyllä aiheuttaa hankaluuksia…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Tietoa kirjoittajasta

Zeggo

24-vuotias kieltenopiskelija.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *